Prisgaranti

Prisgaranti

Alltid lägsta pris
14 dagars ångerrätt

14 dagars ångerrätt

Betala när du är nöjd
Kostnadsfritt

Kostnadsfritt

Jämför utan extra kostnad

Jämför elpriser

Benjamin Franklin skrev en gång att det bara finns två saker som är säkra här i världen: döden och skatter. Sedan avregleringen av elmarknaden 1996 så finns det dock ännu en annan sak som är säker i Sverige - nämligen att du kan spara pengar på elräkningen när du jämför elpriser. I Sverige finns det flera olika nätägare, fyra elområden och över hundra olika elbolag. På så vis kan elpriser skilja sig rejält mellan elbolag till elbolag och stad till stad. Läs vidare för tips på vad du ska tänka på när du jämför elpriser!

Jämför elpriser och spara pengar

Att jämföra elbolag och elpriser kan för många kännas krångligt och omständigt. Det är trots allt relativt svårt att veta huruvida man har ett bra elavtal eller inte. Detta beror på att elpriserna fluktuerar från dag till dag, samt kan gå upp eller ner beroende på tillgång och efterfrågan. Man jämför enklast elpriser genom att titta på vilka priser de andra elbolagen för närvarande erbjuder, för att se vilka avtal som är billigast, genomsnittspriset och vilka avtal som är speciellt dyra.

Hur jämför man elbolag?

Då det finns över hundra elbolag med många olika elavtal kan det vara svårt att få en översikt av elmarknaden. Detta är där en jämförelsetjänst såsom TecknaEl, som kostnadsfritt jämför hundratals elavtal, kommer in. Genom TecknaEl kan du snabbt och lätt jämföra elpriser från många olika elbolag, och söka efter det bolag som är billigast i ditt område. Om du inte är ute efter det allra billigaste elavtalet så kan du istället välja elbolag utefter den typ av energi som ingår i avtalet. På så vis kan du exempelvis slå ett slag för miljön, och jämföra elpriser på klimatvänliga elavtal.

Jämför och välj ett elavtal för att undvika anvisningspris

I princip alla svenska hushåll har ett elavtal. Vare sig detta är ett avtal med fast pris eller rörligt pris så kan det göra gott att man regelbundet jämför elpriser. Många kan tycka att det verkar krångligt att aktivt välja ett elavtal - man blir ju ändå tilldelad ett elavtal om man inte väljer att aktivt. Att tänka så kan dock bli ett dyrt misstag. Om man inte väljer ett elavtal på egen hand så kommer man att tilldelas ett anvisningsavtal, med så kallat “anvisningspris”. Detta anvisningspris är i regel dyrare än även de allra dyraste elavtalen, så man bör därför se till att komma ihåg att välja ett elavtal. 

När man då väljer elavtal är det en god idé att man även passar på och jämför elpriser. Faktum är att det svenska Konsumentverket har gått ut och uppmanat att konsumenter jämför elpriser. Elen skiljer sig ju inte åt beroende på hur mycket man betalar för den - så man kan lika gärna betala så lite som möjligt. Att jämföra de olika energipriserna är en av de viktigaste stegen mot att sänka sina elkostnader. Man kan även ta del av smarta energispartips för att enkelt sänka sin egen förbrukning, och på så sätt spara ännu mer. Vad väntar du på?

Vanliga frågor

Vad gör TecknaEl?

Varför ska man byta elavtal?

Varför ska jag byta elavtal med hjälp av TecknaEl?

Kan man lita på de elpriser TecknaEl presenterar?

Vilka elhandelsbolag finns representerade på TecknaEl?

Finns det några risker med att byta elhandelsavtal?

Mer om hur du kan spara energi

Nätavtal

Vad är egentligen ett nätavtal, och hur påverkar ett nätavtal kostnaden för ditt elavtal? Ta reda på mer om nätavtal här!

Rörligt elpris

Vad är ett rörligt elpris och hur gör man för att teckna rätt elavtal med rörligt elpris? Låt TecknaEl hjälpa dig.

Så mycket kostar det att ladda elbilen

Kostnaden för att ladda elbil varierar beroende på batteriets storlek, väderförhållanden samt var du laddar. Vi går igenom olika laddningsalternativ samt hur du går tillväga.

Spara energi i badrummet

Spara pengar och var snäll mot miljön! Vi ger dig tipsen om hur du sparar energi i badrummet.

Schysst elhandel

Vad innebär schysst elhandel, och vilka elavtal kan man lita på har schysst elhandel? TecknaEl går igenom och förklarar allt om schysst elhandel.

Spara energi i köket - för miljön och plånboken

Visste du att du kan spara energi bara genom att använda ett lock på grytan? Eller genom att värma upp vattnet med en vattenkokare istället för kastrull? Med våra enkla tips blir du energismart i köket! Genom att spara på energin är du snäll mot miljön och pengarna som blir över kan du istället lägga på annat!