Prisgaranti

Prisgaranti

Alltid lägsta pris
14 dagars ångerrätt

14 dagars ångerrätt

Betala när du är nöjd
Kostnadsfritt

Kostnadsfritt

Jämför utan extra kostnad

Schysst elhandel

Du kanske har hört talas om schysst elhandel. Men vad exakt är detta? Faktum är att schysst elhandel faktiskt är en certifiering, med höga och tydliga krav. När du jämför elpris genom TecknaEl så kan du välja och vraka bland elavtal som uppfyller kraven för Schysst elhandel-certifieringen.

Schysst elhandel - för att kunna lita på elbolag

Vad är det då Schysst elhandel innebär? Jo, ett av de viktigaste kraven som ställs på företag som söker Schysst elhandel-certifieringen är att företagets säljmetoder är schyssta. Det är den svenska branschföreningen Energiföretagen Sverige som ligger bakom initiativet Schysst elhandel. Det ska dock nämnas att certifieringen utförs av ett helt oberoende certifieringsföretag, kallat DNV GL. Det är därtill DNV GL som sköter uppföljningen av denna certifiering, liksom är det företag som tar hand om eventuell granskning av certifierade företag, i händelse av klagomål.

Elbolag certifierade av Schysst elhandel

Rent konkret så behöver ett elbolag kontakta DNV GL för att kunna certifiera sig. Certifieringsprocessen tar runt sex månader - men exakt hur lång tid detta tar beror på hur väl förberett företaget är. Schysst elhandel-certifieringen är framförallt framtagne i syfte att få kunder till elbolag att känna sig trygga när de väljer elhandelsföretag. Denna märkning kan då ge konsumenter ett hum om vilket företag de bör välja, utan att man själv behöver vara oerhört insatt i elmarknaden.

När du jämför elavtal gör du därför rätt i att hålla utkik efter Schysst elhandel- certifieringen. TecknaEl representerar otaliga företag som redan idag har tagit del av Schysst elhandel-märkningen, och ämnar kontinuerligt uppdatera sina system när nya företag också tar certifieringen. På så vis ska fler kunder kunna lita på de elbolag de väljer, utan att behöva vara rädda för att säljare ska använda sig av otillbörliga metoder, eller att kunder köper något med dolda kostnader.

Schysst elhandel-certifierade företag förbinder sig till 17 kundlöften

När ett elhandelsföretag blir certifierat av Schysst elhandel så förbinder sig detta företag till 17 olika kundlöften. Dessa kundlöften täcker många olika områden, med allt från att man ska uppge tydlig och riktig prisinformation, till att man tar speciell hänsyn till konsumenter som är utsatta i sina säljprocesser. Dessutom så ser Schysst elhandel till att de företag som är certifierade lovar att gå längre än vad lagen kräver, när det kommer till att ge kunder en bra upplevelse och respektera deras rättigheter.

Även om det är Energiföretagen Sverige som ligger bakom själva certifieringen så har synpunkter även tagits in från andra framstående organisationer. Exempelvis så har Konsumenternas Energimarknadsbyrå, Energimarknadsinspektionen, Konsumentverket och Oberoende elhandlare. Summa summarum - med Schysst elhandel så kan du känna dig säker på att få en schysst deal. När du jämför olika elhandlare med Schysst elhandel- certifieringen genom TecknaSmart så får du därför det bästa av två världar!

Vanliga frågor

Vad gör TecknaEl?

Varför ska man byta elavtal?

Varför ska jag byta elavtal med hjälp av TecknaEl?

Kan man lita på de elpriser TecknaEl presenterar?

Vilka elhandelsbolag finns representerade på TecknaEl?

Finns det några risker med att byta elhandelsavtal?

Mer om hur du kan spara energi

Vad är kWh (kilowattimme)?

Förvirrad av olika energibegrepp? Lär dig precis vad som menas med kWh (kilowattimme) och hur detta påverkar din energiförbrukning.

Solkraft

När du använder dig av solkraft så tar du tillvara på solens resurser. Hur gör man då för att skaffa ett elavtal med solkraft som inte kostar skjortan?

Fast elpris

Ett fast elpris är motsatsen till ett rörligt elpris. Men hur exakt fungerar ett fast elpris? Och varför finns det olika typer av elavtal med fast pris?

Spara på elen - Få ned kostnaden och tänk miljövänligt

Just nu är det många som jobbar hemifrån, detta resulterar i att hushållens elanvändning ökar. Det är viktigt att tänka på miljön och att inte använda mer el än vi behöver. I den här artikeln tipsar vi om hur du, med små medel, kan hålla nere elanvändningen, vilket är bra för både plånboken och miljön

Billig el

Att lyckas hitta ett elavtal med riktigt billig el är lättare sagt än gjort. Men om du jämför olika elavtal och känner till alla kostnader blir det lätt som en plätt.

Rörligt elpris

Vad är ett rörligt elpris och hur gör man för att teckna rätt elavtal med rörligt elpris? Låt TecknaEl hjälpa dig.