Prisgaranti

Prisgaranti

Alltid lägsta pris
14 dagars ångerrätt

14 dagars ångerrätt

Betala när du är nöjd
Kostnadsfritt

Kostnadsfritt

Jämför utan extra kostnad

Billig el

Vill du också skaffa ett elavtal med billig el? I så fall bör du läsa vidare till vår guide för hur man sänker sina elkostnader enkelt och smidigt. Se till att ha billig el året om, genom att jämföra dina elpriser med TecknaEl. Spara tusenlappar på din elräkning varje år!

Svårt att hitta billig el?

Elmarknaden kan vara svår att hålla bra koll på. Det finns över hundra olika elbolag i Sverige, där varje elbolag has otaliga elavtal och alla olika elavtal är uppdelade på fyra olika elområden. Det kan därför ibland kännas helt hopplöst att hitta ett elavtal som är både billigt och bra. Som tur är har vi de bästa och senaste tipsen för vad du bör tänka på när du tecknar ett elavtal. Därigenom kan du få riktigt billig el - utan att behöva kompromissa!

Jämför elavtal för billig el

Det första steget gentemot att få ett elavtal med billig el är att jämföra elavtal. Detta kan tyckas låta uttjatat, om du är nöjd med ditt elavtal eller tycker det låter jobbigt att byta. Men sanningen är den att prisjämförelse är A och O när det kommer till att kapa sina kostnader. Det är svårt för dig att hålla koll på vilka elpriser som är billiga och vilka som är dyra om du inte jämför olika. Då prisbilden på elmarknaden kan ändras med kort varsel - och bokstavligt talat skiftar varje dag - så kan du inte förlita dig på gamla uppgifter. Istället så bör du använda dig av en kostnadsfri tjänst för att jämföra elavtal, såsom TecknaEl.

Undvik anvisningspris och sänk din förbrukning

Det finns de som har gjort sin hemläxa och noggrant jämför elavtal, men idag ändå betalar dyra elräkningar. Hur kommer detta sig? Svaret kan vara att du har glömt att förnya ditt elavtal. Även det allra billigaste elavtal kan bli dyrt om det löper ut, och man istället tilldelas ett avtal med anvisningspris. Om du tycker att du betalar för mycket - försäkra dig därför om att ditt avtal fortfarande är aktivt, och att du inte har fått ett dyrt avtal med anvisningspris istället. 

Nästa tips till att få billig el kan verka så enkelt att en del glömmer av det - nämligen att minska din elförbrukning. Oavsett hur billigt ditt elavtal är så är den billigaste elen den du aldrig använder. Varje hem har otaliga onödiga hushållsapparater som står och drar ström i onödan. Vet du hur mycket du betalar varje år för att du glömmer av att släcka den där lampan i köket? Eller hur många kWh per år din TV drar när du glömmer av att stänga av den? Eller rentav vad alla dina olika apparater drar när de står på standby? Ta en titt på vår energisparguide och lär dig fler smarta energispartips!

Vanliga frågor

Vad gör TecknaEl?

Varför ska man byta elavtal?

Varför ska jag byta elavtal med hjälp av TecknaEl?

Kan man lita på de elpriser TecknaEl presenterar?

Vilka elhandelsbolag finns representerade på TecknaEl?

Finns det några risker med att byta elhandelsavtal?

Mer om hur du kan spara energi

Spara på elen - Få ned kostnaden och tänk miljövänligt

Just nu är det många som jobbar hemifrån, detta resulterar i att hushållens elanvändning ökar. Det är viktigt att tänka på miljön och att inte använda mer el än vi behöver. I den här artikeln tipsar vi om hur du, med små medel, kan hålla nere elanvändningen, vilket är bra för både plånboken och miljön

Fast elpris

Ett fast elpris är motsatsen till ett rörligt elpris. Men hur exakt fungerar ett fast elpris? Och varför finns det olika typer av elavtal med fast pris?

Spara energi i köket - för miljön och plånboken

Visste du att du kan spara energi bara genom att använda ett lock på grytan? Eller genom att värma upp vattnet med en vattenkokare istället för kastrull? Med våra enkla tips blir du energismart i köket! Genom att spara på energin är du snäll mot miljön och pengarna som blir över kan du istället lägga på annat!

Vattenkraft

Sverige är ett av de länder som producerar och använder sig av vattenkraft mest i hela världen, nästan hälften av vår el kommer från vattenkraften. Vattenkraften orsakar nästan inga utsläpp från klimatgaser.

Nätavtal

Vad är egentligen ett nätavtal, och hur påverkar ett nätavtal kostnaden för ditt elavtal? Ta reda på mer om nätavtal här!

Vindkraft

Vindkraft har använts i hundratals år. Förr i tiden så användes väderkvarnar, och idag så är det vindkraftverk. Elavtal med el från vindkraft behöver inte vara dyra - läst hur du hittar rätt!