Prisgaranti

Prisgaranti

Alltid lägsta pris
14 dagars ångerrätt

14 dagars ångerrätt

Betala när du är nöjd
Kostnadsfritt

Kostnadsfritt

Jämför utan extra kostnad

Om oss

Om TecknaEl AB - Sveriges senaste sajt för byte och jämförelse av elavtal

TecknaEl lanserades under 2019 för att hjälpa konsumenter för att undersöka, jämföra och byta elavtal. Då tecknande av elavtal allt mer skiftar mot digitala kanaler så finns det ett växande behov av en modern och lättanvänd webbaserad plattform som lät konsumenter jämföra elavtal för att finna det alternativ som bäst passar deras behov. TecknaEl är lösningen på detta problemet, och utgör en högkvalitativ, heltäckande tjänst som ökar transparensen på den svenska elmarknaden.

Bakgrund till tjänsten

Idag så finns det en uppsjö av olika elhandelsbolag att välja mellan. Dessutom är det sedan 1996, då den svenska elmarknaden avreglerades, upp till konsumenten själv att aktiv välja och bevaka sitt elavtal. Detta är dock lättare sagt än gjort, då elmarknaden karaktäriseras av avsevärd informationsasymmetri. Det kan vara både komplicerat och tidsödande för konsumenter att på egen hand manuellt sätta sig in i de olika erbjudanden som olika elhandelsbolag erbjuder och sedan jämföra dessa för att hitta vad som passar dem bäst. Därtill kan de olika elhandelsbolagen erbjuda olika typer av avtal, exempelvis när de kommer till miljöpåverkan, pris och avtalsvillkor. Många konsumenter kan tycka att denna marknadsstruktur är så komplicerad och krånglig att de helt enkelt avstår från att se över sitt elavtal. Detta är dock något som konsumenter borde - då de nämligen kan spara stora summor varje år genom att byta till ett billigare elavtal, eller genom att finna ett avtal som bättre motsvarar deras behov. För nuvarande så är det endast runt en halv miljon elabonnenter i Sverige som årligen granskar sitt elavtal för att se huruvida det verkligen passar deras behov.

Med hjälp av TecknaEl så är det dock enklare än någonsin förut att jämföra elavtal. TecknaEl har redan nu prisinformation från 130 olika elhandelsbolag, vilket innebär att konsumenter enkelt kan få en överblick av den svenska elmarknaden. Detta ger konsumenter de verktyg de behöver för att kunna hitta ett elavtal som de förstår sig på och därigenom som passar deras behov. När du tecknar ett elavtal hos ett elhandelsbolag som TecknaEl direkt samarbetar med så kan dessutom TecknaEl ansvara för hela bytesprocessen, vilket gör det ännu lättare för dig att byta elavtal. Därtill är TecknaEl helt kostnadsfri, så att så många som möjligt ska kunna jämföra elavtal utan några som helst krav. Vad väntar du på?

TecknaEl ger nytta till både konsumenter och elhandelsbolag

TecknaEl ger konsumenter en god överblick av den svenska elhandelsmarknaden, så att dessa kan hitta ett elavtal som passar dem. Samtidigt så erbjuder TecknaEl avsevärd nytta även till elhandelsavtal, genom att underlätta en matchning mellan utbud och erfterfrågan, liksom gör att kunder som är låsta i gamla, ofördelaktiga elavtal kan upptäcka mer fördelaktiga elavtal.

Konsumenter kan med hjälp av TecknaEl undersöka och jämföra elhandelsbolag på sina egna förutsättningar och sin egen tid. Då TecknaEl låter konsumenter söka efter elavtal som passar deras personliga preferenser och kriterier så kan de snabbt och lätt hitta relevanta elavtal att byta till, vilket kan minimera deras månatliga kostnader. Dessutom gör TecknaEl det lätt att hitta miljövänliga elavtal, eller att själv söka efter elavtal som motsvarar den önskade elmixen. På så vis kan TecknaEl öka konsumentnöjdheten - genom att assistera konsumenter i att hitta elavtal som de annars hade haft svårt att finna på egen hand. Därtill är tjänsten helt kostnadsfri att använda för konsumenter.

Elhandelsbolagen, å andra sidan, gynnas av att TecknaEl erbjuder dem en ny sälj- och kommunikationskanal. Elhandelsbolagen kan välja att ingå ett direkt samarbete med TecknaEl, vilket tillåter konsumenter att teckna elavtal med dessa direkt genom TecknaEl-plattformen. På så vis minskar TecknaEl den konverteringsbarriär som annars kan förhindra att konsumenter byter elavtal. Dessutom så betalar elhandelsbolagen ingenting för denna förmån om de inte erhåller kunder genom TecknaEl - vilket innebär att det inte finns någon nackdel att ansluta sig till TecknaEl.

TecknaEls vision

TecknaEl ämnar göra det enklare för konsumenter att navigera sig på elmarknaden, jämföra elavtal, och aktivt välja elavtal. Dessutom ska TecknaEl erbjuda de verktyg konsumenter behöver för att effektivt kunna filtrera och finna elavtal utifrån sina personliga preferenser och behov.

Vanliga frågor

Vad gör TecknaEl?

Varför ska man byta elavtal?

Varför ska jag byta elavtal med hjälp av TecknaEl?

Kan man lita på de elpriser TecknaEl presenterar?

Vilka elhandelsbolag finns representerade på TecknaEl?

Finns det några risker med att byta elhandelsavtal?

Mer om hur du kan spara energi

Rörligt elpris

Vad är ett rörligt elpris och hur gör man för att teckna rätt elavtal med rörligt elpris? Låt TecknaEl hjälpa dig.

Grön el

Grön el är el som är snäll mot miljön. Det finns bland annat solkraft, vindkraft, vattenkraft och många fler - men grön el kan ibland vara något dyrare. Hitta ett elavtal med billig grön el genom TecknaEl.

Spara energi i köket - för miljön och plånboken

Visste du att du kan spara energi bara genom att använda ett lock på grytan? Eller genom att värma upp vattnet med en vattenkokare istället för kastrull? Med våra enkla tips blir du energismart i köket! Genom att spara på energin är du snäll mot miljön och pengarna som blir över kan du istället lägga på annat!

Vindkraft

Vindkraft har använts i hundratals år. Förr i tiden så användes väderkvarnar, och idag så är det vindkraftverk. Elavtal med el från vindkraft behöver inte vara dyra - läst hur du hittar rätt!

Fast elpris

Ett fast elpris är motsatsen till ett rörligt elpris. Men hur exakt fungerar ett fast elpris? Och varför finns det olika typer av elavtal med fast pris?

Billig el

Att lyckas hitta ett elavtal med riktigt billig el är lättare sagt än gjort. Men om du jämför olika elavtal och känner till alla kostnader blir det lätt som en plätt.