Prisgaranti

Prisgaranti

Alltid lägsta pris
14 dagars ångerrätt

14 dagars ångerrätt

Betala när du är nöjd
Kostnadsfritt

Kostnadsfritt

Jämför utan extra kostnad

Grön el

Vad är egentligen grön el för något - och vad skiljer denna från vanlig el? Dessutom kan det ibland kännas onödigt att teckna ett elavtal med grön el. Läs vidare för flera goda anledningar till varför du bör välja ett elavtal med grön el. Däremot kan det vara svårt att veta hur man hittar rätt elavtal med grön el. Du jämför allra enklast klimatvänliga elavtal genom TecknaEl!

Vad är grön el?

Grön el är egentligen ett samlingsnamn för den typ av el som är mer klimatvänlig. Därmed kan grön el kallas antingen för miljövänlig el, klimatsnäll el eller koldioxidneutral el. Allt eftersom miljödebatten har tagit fart så har mer fokus flyttats till grön el, och hur allt fler svenska hushåll behöver skifta till elektricitet som genererats på fossilfria vägar. Detta kan vara el som kommer från exempelvis vattenkraft och vindkraft. En annan energikälla som blir allt vanligare är dessutom solkraft. Till skillnad från vad många tror så behöver inte solceller direkt solljus för att generera el - och därför kan man, även i Sverige, fånga upp en ansenlig mängd solkraft till och med under molniga dagar.

Varför välja grön el?

Det enkla svaret till varför man bör använda sig av ett elavtal med miljövänlig el är att detta är långt snällare mot klimatet. Även om detta är sant så kan det tyckas vara en sliten klyscha. Men faktum är att klimatsmart el bara kommer att bli viktigare i framtiden. Exempelvis så kan man se till fordonsflottan som ett exempel. Även i det fall att elbilar lyckas ersätta fossilbilar så krävs det gott om ren, miljövänlig el som kan ladda bilarna. Om majoriteten av elen istället kommer från smutsig kolkraft så innebär detta bara att förorenande förbränning av fossilbränslen flyttas från en punkt till en annan. Att teckna ett elavtal med grön el är därför ett bra första steg mot att garantera att man drar sitt strå till stacken när det gäller att värna om planeten.

Dyrt med miljövänlig el?

Ett annat vanlig misstag är att anta att det är speciellt dyrt med miljövänlig el. Idag så har dock de allra flesta elbolagen alternativ där man kan välja miljövänlig el utan att detta kostar mer än ”vanlig el”. Dessutom kan du enkelt jämföra elavtal som erbjuder grön el direkt genom TecknaEl. På så vis kan du både spara pengar, och skaffa ett elavtal som är bra för miljön. Vad väntar du på?

Vanliga frågor

Vad gör TecknaEl?

Varför ska man byta elavtal?

Varför ska jag byta elavtal med hjälp av TecknaEl?

Kan man lita på de elpriser TecknaEl presenterar?

Vilka elhandelsbolag finns representerade på TecknaEl?

Finns det några risker med att byta elhandelsavtal?

Mer om hur du kan spara energi

Billig el

Att lyckas hitta ett elavtal med riktigt billig el är lättare sagt än gjort. Men om du jämför olika elavtal och känner till alla kostnader blir det lätt som en plätt.

Solkraft

När du använder dig av solkraft så tar du tillvara på solens resurser. Hur gör man då för att skaffa ett elavtal med solkraft som inte kostar skjortan?

Spara på elen - Få ned kostnaden och tänk miljövänligt

Just nu är det många som jobbar hemifrån, detta resulterar i att hushållens elanvändning ökar. Det är viktigt att tänka på miljön och att inte använda mer el än vi behöver. I den här artikeln tipsar vi om hur du, med små medel, kan hålla nere elanvändningen, vilket är bra för både plånboken och miljön

Spara energi i badrummet

Spara pengar och var snäll mot miljön! Vi ger dig tipsen om hur du sparar energi i badrummet.

Vindkraft

Vindkraft har använts i hundratals år. Förr i tiden så användes väderkvarnar, och idag så är det vindkraftverk. Elavtal med el från vindkraft behöver inte vara dyra - läst hur du hittar rätt!

9/10 svenskar tror de vet vilket elområde de tillhör

Sverige är sedan 2011 indelat i fyra olika elområden. Dessa områden bestämmer vilket elpris du betalar. Men var går gränserna - och i vilket elområde bor du?