Prisgaranti

Prisgaranti

Alltid lägsta pris
14 dagars ångerrätt

14 dagars ångerrätt

Betala när du är nöjd
Kostnadsfritt

Kostnadsfritt

Jämför utan extra kostnad

Grön el

Vad är egentligen grön el för något - och vad skiljer denna från vanlig el? Dessutom kan det ibland kännas onödigt att teckna ett elavtal med grön el. Läs vidare för flera goda anledningar till varför du bör välja ett elavtal med grön el. Däremot kan det vara svårt att veta hur man hittar rätt elavtal med grön el. Du jämför allra enklast klimatvänliga elavtal genom TecknaEl!

Vad är grön el?

Grön el är egentligen ett samlingsnamn för den typ av el som är mer klimatvänlig. Därmed kan grön el kallas antingen för miljövänlig el, klimatsnäll el eller koldioxidneutral el. Allt eftersom miljödebatten har tagit fart så har mer fokus flyttats till grön el, och hur allt fler svenska hushåll behöver skifta till elektricitet som genererats på fossilfria vägar. Detta kan vara el som kommer från exempelvis vattenkraft och vindkraft. En annan energikälla som blir allt vanligare är dessutom solkraft. Till skillnad från vad många tror så behöver inte solceller direkt solljus för att generera el - och därför kan man, även i Sverige, fånga upp en ansenlig mängd solkraft till och med under molniga dagar.

Varför välja grön el?

Det enkla svaret till varför man bör använda sig av ett elavtal med miljövänlig el är att detta är långt snällare mot klimatet. Även om detta är sant så kan det tyckas vara en sliten klyscha. Men faktum är att klimatsmart el bara kommer att bli viktigare i framtiden. Exempelvis så kan man se till fordonsflottan som ett exempel. Även i det fall att elbilar lyckas ersätta fossilbilar så krävs det gott om ren, miljövänlig el som kan ladda bilarna. Om majoriteten av elen istället kommer från smutsig kolkraft så innebär detta bara att förorenande förbränning av fossilbränslen flyttas från en punkt till en annan. Att teckna ett elavtal med grön el är därför ett bra första steg mot att garantera att man drar sitt strå till stacken när det gäller att värna om planeten.

Dyrt med miljövänlig el?

Ett annat vanlig misstag är att anta att det är speciellt dyrt med miljövänlig el. Idag så har dock de allra flesta elbolagen alternativ där man kan välja miljövänlig el utan att detta kostar mer än ”vanlig el”. Dessutom kan du enkelt jämföra elavtal som erbjuder grön el direkt genom TecknaEl. På så vis kan du både spara pengar, och skaffa ett elavtal som är bra för miljön. Vad väntar du på?

Vanliga frågor

Vad gör TecknaEl?

Varför ska man byta elavtal?

Varför ska jag byta elavtal med hjälp av TecknaEl?

Kan man lita på de elpriser TecknaEl presenterar?

Vilka elhandelsbolag finns representerade på TecknaEl?

Finns det några risker med att byta elhandelsavtal?

Mer om hur du kan spara energi

Vad är kWh (kilowattimme)?

Förvirrad av olika energibegrepp? Lär dig precis vad som menas med kWh (kilowattimme) och hur detta påverkar din energiförbrukning.

Solkraft

När du använder dig av solkraft så tar du tillvara på solens resurser. Hur gör man då för att skaffa ett elavtal med solkraft som inte kostar skjortan?

Spotpriser

När man talar om el så kan man ibland höra talas om spotpriser. Vad är egentligen spotpriser och vilken betydelse har dem för dig som konsument?

Spara på elen - Få ned kostnaden och tänk miljövänligt

Just nu är det många som jobbar hemifrån, detta resulterar i att hushållens elanvändning ökar. Det är viktigt att tänka på miljön och att inte använda mer el än vi behöver. I den här artikeln tipsar vi om hur du, med små medel, kan hålla nere elanvändningen, vilket är bra för både plånboken och miljön

Spara energi i köket - för miljön och plånboken

Visste du att du kan spara energi bara genom att använda ett lock på grytan? Eller genom att värma upp vattnet med en vattenkokare istället för kastrull? Med våra enkla tips blir du energismart i köket! Genom att spara på energin är du snäll mot miljön och pengarna som blir över kan du istället lägga på annat!

Schysst elhandel

Vad innebär schysst elhandel, och vilka elavtal kan man lita på har schysst elhandel? TecknaEl går igenom och förklarar allt om schysst elhandel.