Prisgaranti

Prisgaranti

Alltid lägsta pris
14 dagars ångerrätt

14 dagars ångerrätt

Betala när du är nöjd
Kostnadsfritt

Kostnadsfritt

Jämför utan extra kostnad

Så mycket kostar det att ladda elbilen

Hur kan jag ladda elbilen gratis? 

En del offentliga platser såsom matbutiker eller shoppingcentrum har gratis laddning. Ofta laddar dessa gratisstationer dock väldigt sakta, och du behöver ofta ladda flera timmar för att se någon effekt. Det är inte heller garanterat att det finns någon ledig plats och du kan behöva vänta ett bra tag. Men ska du in och storhandla eller ta en längre shoppingtur kan detta vara ett perfekt alternativ. 

Att ladda elbil på allmänna platser

 

Elbilar har blivit allt vanligare på våra vägar, och en av de största fördelarna med dem är deras miljövänlighet. Men för att hålla dem igång behöver vi en pålitlig infrastruktur för laddning. Lyckligtvis har Sverige tagit stora steg framåt när det gäller att tillhandahålla offentliga laddningsstationer.

Att ladda elbil på allmänna platser är en enkel och praktisk process. Många städer och företag har installerat laddningsstationer på parkeringsplatser, köpcentrum och längs motorvägar. För att använda dem behöver du bara följa några steg:

1. Hitta en ledig laddningsstation: Använd en app eller webbplats för att hitta närmaste laddningsstation.


2. Anslut din bil: Öppna laddningsluckan på din elbil och anslut laddningskabeln till både bilen och laddningsstationen.

3. Autentisera: Många laddningsstationer kräver att du autentiserar dig med hjälp av en app eller RFID-kort för att starta laddningen.

4. Ladda din bil: Nu är det dags att ladda din bil. Laddningstiden varierar beroende på bilmodell och stationens effekt, men det tar vanligtvis några timmar att ladda upp batteriet tillräckligt för en resa.

Att ladda din elbil på allmänna platser är en smidig lösning som gör det enkelt att integrera elbilar i din vardag. Det är ett steg i rätt riktning mot en grönare och mer hållbar framtid.

Ladda elbil hemma - En Bekväm och hållbar Lösning

Att ladda elbil hemma är ett enkelt och bekvämt sätt att säkerställa att ditt fordon alltid är redo för vägen. Med en laddningsstation installerad hemma kan du glömma besöken på bensinmacken och istället njuta av smidigare laddning i din egen bostad.

För att ladda din elbil hemma behöver du bara ansluta din bil till laddningsstationen med den medföljande kabeln. De flesta elbilar levereras med en laddningskabel som enkelt ansluts till fordonet och laddningsstationen. Sedan är det bara att starta laddningen med ett knapptryck. Hemmaladdning är inte bara bekvämt, utan det kan också vara kostnadseffektivt eftersom nattliga elpriser ofta är lägre.

Dessutom, genom att ladda din elbil hemma, minskar du behovet av att använda fossila bränslen och bidrar därmed till en renare miljö och minskade koldioxidutsläpp. Hemmaladdning är ett enkelt steg mot en mer hållbar framtid, och det ger dig kontroll över din elbilsladdning när du behöver det som mest.

Vad kostar det att ladda hemma? 

Hemma är kostnaden för att ladda din elbil beroende av flera faktorer, inklusive din elleverantör, aktuella elpriser, ditt geografiska område och din bils batterikapacitet. För att räkna ut din specifika kostnad, multiplicera ditt nuvarande elpris (inklusive skatter och avgifter) med din bilens batterikapacitet.

Tänk på att elpriset varierar under dygnet. Om du har ett timprisavtal kan du spara pengar genom att ladda din bil nattetid när elpriset är lägre. En uppkopplad laddbox kan även anpassa laddningen baserat på elpriset. Faktorer som påverkar kostnaden för din laddbox inkluderar således flera variabler.

Vanliga frågor

Vad gör TecknaEl?

Varför ska man byta elavtal?

Varför ska jag byta elavtal med hjälp av TecknaEl?

Kan man lita på de elpriser TecknaEl presenterar?

Vilka elhandelsbolag finns representerade på TecknaEl?

Finns det några risker med att byta elhandelsavtal?

Mer om hur du kan spara energi

Spara på elen - Få ned kostnaden och tänk miljövänligt

Just nu är det många som jobbar hemifrån, detta resulterar i att hushållens elanvändning ökar. Det är viktigt att tänka på miljön och att inte använda mer el än vi behöver. I den här artikeln tipsar vi om hur du, med små medel, kan hålla nere elanvändningen, vilket är bra för både plånboken och miljön

Vad är kWh (kilowattimme)?

Förvirrad av olika energibegrepp? Lär dig precis vad som menas med kWh (kilowattimme) och hur detta påverkar din energiförbrukning.

Vattenkraft

Sverige är ett av de länder som producerar och använder sig av vattenkraft mest i hela världen, nästan hälften av vår el kommer från vattenkraften. Vattenkraften orsakar nästan inga utsläpp från klimatgaser.

Fast elpris

Ett fast elpris är motsatsen till ett rörligt elpris. Men hur exakt fungerar ett fast elpris? Och varför finns det olika typer av elavtal med fast pris?

Spara energi i köket - för miljön och plånboken

Visste du att du kan spara energi bara genom att använda ett lock på grytan? Eller genom att värma upp vattnet med en vattenkokare istället för kastrull? Med våra enkla tips blir du energismart i köket! Genom att spara på energin är du snäll mot miljön och pengarna som blir över kan du istället lägga på annat!

Rörligt elpris

Vad är ett rörligt elpris och hur gör man för att teckna rätt elavtal med rörligt elpris? Låt TecknaEl hjälpa dig.