Prisgaranti

Prisgaranti

Alltid lägsta pris
14 dagars ångerrätt

14 dagars ångerrätt

Betala när du är nöjd
Kostnadsfritt

Kostnadsfritt

Jämför utan extra kostnad

Spara energi i badrummet

Spara pengar och var snäll mot miljön! Vi ger dig tipsen om hur du sparar energi i badrummet.

Spara energi för miljön & plånboken

All el och värme som används i våra hem har producerats någonstans med miljöpåverkan som följd. Genom att spara på energin sparar vi också på vår miljö. Vi slösar ofta energi i onödan och det kan därför vara bra att ändra våra vanor och bli mer medvetna om hur vi kan sluta slösa lika mycket energi. 

Energi tär förutom på miljön även på plånboken! Genom att duscha istället för att bada eller handdukstorka håret istället för att använda hårtorken kan du spara in pengar som du istället kan använda på något annat!

Spara energi i badrum - tips

Har du en dyr elräkning? Ibland behövs det inte mycket för att sänka den. Vi tipsar om hur du kommer ner i pris, samtidigt som du sparar på miljön! 

Duscha snabbt och spara på vattnet 

Att ta en snabbdusch på tre minuter kostar fyra gånger mindre än att ta ett bad! 

Så duscha gärna istället för att bada. Men även om du duschar kan du tänka på att försöka göra det så effektivt som möjligt. Duschar du 5 minuter istället för 15 kan du reducera din årliga elkonsumtion med 700 kwh. Stäng också av vattnet när du schamponerar dig och tvålar in dig. 

Byt droppande kranar och duschmunstycke 

Har du droppande kranar hemma? Minska din vattenanvändning och byt ut kranarna till blandare med energisparfunktion. Även energisparande duschmunstycken finns att köpa. 

Fyll tvättmaskinen

En tvättmaskin förbrukar i princip lika mycket energi oavsett hur fylld den är. Så försök att fylla den och inte bara tvätta enstaka plagg. 

Tänk på hur du torkar tvätten 

Det bästa sättet för både miljön och plånboken är att lufttorka tvätten! Att hänga ut tvätten i solen på sommaren ger dessutom kläderna en fräsch doft och känsla som är svår att uppnå i maskin. Använd hellre en torktumlare än torkskåp och övertorka in kläderna. 

Spara in på golvvärme, handdukstork och hårfön

Golvvärme kan vara riktigt skönt under vinterhalvåret. Att gå in i ett varmt badrum på morgonen och slippa frysa om fötterna. Men det drar också mycket energi. Under sommarhalvåret rekommenderar vi därför att stänga av golvvärmen.

Har du en elektrisk handdukstork? En handdukstork som står på året runt kan dra 600 kilowattimmar per år. 

Förutom golvvärme och handdukstork drar även hårfönen mycket energi! Dessutom sliter värmen på håret. För att spara energi så handdukstorka istället håret. 

Vanliga frågor

Vad gör TecknaEl?

Varför ska man byta elavtal?

Varför ska jag byta elavtal med hjälp av TecknaEl?

Kan man lita på de elpriser TecknaEl presenterar?

Vilka elhandelsbolag finns representerade på TecknaEl?

Finns det några risker med att byta elhandelsavtal?

Mer om hur du kan spara energi

Spara energi i köket - för miljön och plånboken

Visste du att du kan spara energi bara genom att använda ett lock på grytan? Eller genom att värma upp vattnet med en vattenkokare istället för kastrull? Med våra enkla tips blir du energismart i köket! Genom att spara på energin är du snäll mot miljön och pengarna som blir över kan du istället lägga på annat!

9/10 svenskar tror de vet vilket elområde de tillhör

Sverige är sedan 2011 indelat i fyra olika elområden. Dessa områden bestämmer vilket elpris du betalar. Men var går gränserna - och i vilket elområde bor du?

Rörligt elpris

Vad är ett rörligt elpris och hur gör man för att teckna rätt elavtal med rörligt elpris? Låt TecknaEl hjälpa dig.

Spara på elen - Få ned kostnaden och tänk miljövänligt

Just nu är det många som jobbar hemifrån, detta resulterar i att hushållens elanvändning ökar. Det är viktigt att tänka på miljön och att inte använda mer el än vi behöver. I den här artikeln tipsar vi om hur du, med små medel, kan hålla nere elanvändningen, vilket är bra för både plånboken och miljön

Vindkraft

Vindkraft har använts i hundratals år. Förr i tiden så användes väderkvarnar, och idag så är det vindkraftverk. Elavtal med el från vindkraft behöver inte vara dyra - läst hur du hittar rätt!

Spotpriser

När man talar om el så kan man ibland höra talas om spotpriser. Vad är egentligen spotpriser och vilken betydelse har dem för dig som konsument?