Prisgaranti

Prisgaranti

Alltid lägsta pris
14 dagars ångerrätt

14 dagars ångerrätt

Betala när du är nöjd
Kostnadsfritt

Kostnadsfritt

Jämför utan extra kostnad

Spara på elen - Få ned kostnaden och tänk miljövänligt

I dessa tider är det många som jobbar hemifrån, detta resulterar i att hushållens elanvändning ökar. Det är viktigt att tänka på miljön och att inte använda mer el än vi behöver. I den här artikeln tipsar vi om hur du med små medel kan hålla nere elanvändningen, vilket är bra för både plånboken och miljön

Ett genomsnittligt svenskt hushåll gör varje år av med 3000-6000 kWh hushållsel. Du som bor i villa gör dock av med betydligt mer, detta resulterar både i höga elkostnader och ett slitage på miljön. Att göra små ändringar för att minska på elanvändningen är bra för både plånboken och miljön.

Undvik att starta halvtomma hushållsmaskiner

Många som jobbar hemifrån använder köket mer nu än när de är på kontoret. Det innebär att det blir mer disk och mer hemlagad mat. Tänk på att inte köra halvtomma maskiner utan fyll tex. diskmaskinen helt innan du startar. Detsamma gäller tvättmaskinen och torktumlaren. Maskinerna förbrukar nämligen nästan lika mycket energi oavsett hur fulla de är. Välj också gärna ett eco-program, det tar lite tid men är skonsammare för miljön. 

Spara på vattnet

Förutom att fylla maskinerna ordentligt innan vi startar dem kan vi också tänka på att spara på vattnet när vi duschar. Det spills enorma mängder energi varje gång vi tar ett bad eller en lång dusch. Stäng av vattnet medan du tvålar in dig och ju snabbare dusch du tar desto bättre. 

Nu finns det också snålspolande duschmunstycken att köpa. Dessa sparar på vattnet och känslan ska vara densamma. 

Sänk temperaturen inomhus och byt ut glödlamporna

Nu går vi mot sommartider och du kan då spara en del på uppvärmningen. Sänk temperaturen en aning, under de hetaste sommarveckorna kanske du till och med kan stänga av uppvärmningen. Energianvändningen minskar med ca 5 % för varje grad du sänker.

Vad har du för glödlampor? Visste du att du kan reducera din elförbrukning genom att bara byta dina vanliga glödlampor mot lågenergilampor? Förutom att lågenergilampan drar betydligt mindre el är hållbarheten också längre. Bra va?

Stäng av apparater som inte används

Många gånger låter vi telefonen sitta kvar i laddaren trots att den laddats färdigt, datorn stå på fast vi inte använder den eller låter tv:n rulla fast att vi inte tittar. Detta är slöseri med el och därmed miljön, så försök att alltid stänga av apparater som inte används. 

Vanliga frågor

Vad gör TecknaEl?

Varför ska man byta elavtal?

Varför ska jag byta elavtal med hjälp av TecknaEl?

Kan man lita på de elpriser TecknaEl presenterar?

Vilka elhandelsbolag finns representerade på TecknaEl?

Finns det några risker med att byta elhandelsavtal?

Mer om hur du kan spara energi

Fast elpris

Ett fast elpris är motsatsen till ett rörligt elpris. Men hur exakt fungerar ett fast elpris? Och varför finns det olika typer av elavtal med fast pris?

Vad är kWh (kilowattimme)?

Förvirrad av olika energibegrepp? Lär dig precis vad som menas med kWh (kilowattimme) och hur detta påverkar din energiförbrukning.

Schysst elhandel

Vad innebär schysst elhandel, och vilka elavtal kan man lita på har schysst elhandel? TecknaEl går igenom och förklarar allt om schysst elhandel.

Spara energi i badrummet

Spara pengar och var snäll mot miljön! Vi ger dig tipsen om hur du sparar energi i badrummet.

Grön el

Grön el är el som är snäll mot miljön. Det finns bland annat solkraft, vindkraft, vattenkraft och många fler - men grön el kan ibland vara något dyrare. Hitta ett elavtal med billig grön el genom TecknaEl.

Spotpriser

När man talar om el så kan man ibland höra talas om spotpriser. Vad är egentligen spotpriser och vilken betydelse har dem för dig som konsument?