Prisgaranti

Prisgaranti

Alltid lägsta pris
14 dagars ångerrätt

14 dagars ångerrätt

Betala när du är nöjd
Kostnadsfritt

Kostnadsfritt

Jämför utan extra kostnad

Konsumentverket: "Jämför elpriser"

När man ska byta elavtal så är det A och O att man jämför elpriser. Att byta elavtal är något många tycker verkar krångligt och skjuter upp. Elavtalsbyte är dock något som folk definitivt borde göra oftare. Konsumentverket gick rentav nyligen ut och uppmanade att privatpersoner jämför elpriser för att hitta bäst avtal. Så, vad borde man tänka på när man jämför elpriser Konsumentverket? 

Undvika jämförelsesidor med dold agenda eller kostnader

Att jämföra elpriser är inte längre så komplicerat som många föreställer sig. Tack vare internet så finns det många jämförelsetjänster som kostnadsfritt låter dig undersöka olika elavtal. Det är dock inte alla dessa jämförelsetjänster som sätter konsumenten i första hand. Istället så är det många företag som hävdar att de sätter kunden i första hand, men i själva verket så presenterar de kunden med de elbolag som betalar jämförelsesajten mest. Detta är inte hur Konsumentverket menar att kunder bör gå tillväga när de jämför elpriser. I en rättvis marknad borde kunder ges så mycket information som möjligt.

Jämför elpriser med en kostnadsfri tjänst såsom TecknaEl 

Det är därför bättre att jämföra elpriser genom en kostnadsfri aktör som sorterar elbolag efter lägst pris, och som dessutom visar upp lokala aktörer överst. På så vis är det lätt för kunder att se vilket alternativ som blir allra billigast, liksom lätt för dem att välja att stödja sitt lokala elbolag. Konsumenter vill i huvudsak göra minst en av tre saker när de väljer elbolag. Först och främst så vill många ha det billigaste elavtalet för just dem. Därefter så vill många även se till att den el de köper är klimatsmart och producerad på ett schysst sätt. Slutligen vill även en del kunder se till att stödja sitt lokala elbolag, istället för att köpa el av en av de stora jättarna. 

Jämför elpriser på inrådan av Konsumentverket

Om man använder sig av TecknaEl när man jämför elpriser kan man välja precis vilka av dessa kriterier man bryr sig om mest - eller rentav alla - och se det elavtal som då passar bäst. Med TecknaEl så behöver du aldrig betala någon avgift eller fylla i något krångligt formulär när du jämför elpriser. Istället så behöver du bara ange vilket postområde du befinner dig i (ditt postnummer) och din uppskattade årsförbrukning i kWh. Inget krångel, inget strul och inga dolda avgifter.

Då Konsumentverket ämnar skydda konsumenter är det första steget till att som konsument göra en bra affär är att ha god kännedom om branschen. Därigenom bör det inte komma som en överraskning att det är företeelsen jämför elpriser Konsumentverket uppmanat konsumenter till att göra. För att garantera att man har ett bra elavtal ska man jämföra elpriser och elavtal innan man byter. På så sätt kan man se till att man gör en god affärj.

Vanliga frågor

Vad gör TecknaEl?

Varför ska man byta elavtal?

Varför ska jag byta elavtal med hjälp av TecknaEl?

Kan man lita på de elpriser TecknaEl presenterar?

Vilka elhandelsbolag finns representerade på TecknaEl?

Finns det några risker med att byta elhandelsavtal?

Mer om hur du kan spara energi

Vindkraft

Vindkraft har använts i hundratals år. Förr i tiden så användes väderkvarnar, och idag så är det vindkraftverk. Elavtal med el från vindkraft behöver inte vara dyra - läst hur du hittar rätt!

Rörligt elpris

Vad är ett rörligt elpris och hur gör man för att teckna rätt elavtal med rörligt elpris? Låt TecknaEl hjälpa dig.

Schysst elhandel

Vad innebär schysst elhandel, och vilka elavtal kan man lita på har schysst elhandel? TecknaEl går igenom och förklarar allt om schysst elhandel.

Spotpriser

När man talar om el så kan man ibland höra talas om spotpriser. Vad är egentligen spotpriser och vilken betydelse har dem för dig som konsument?

Vad är kWh (kilowattimme)?

Förvirrad av olika energibegrepp? Lär dig precis vad som menas med kWh (kilowattimme) och hur detta påverkar din energiförbrukning.

Billig el

Att lyckas hitta ett elavtal med riktigt billig el är lättare sagt än gjort. Men om du jämför olika elavtal och känner till alla kostnader blir det lätt som en plätt.