Prisgaranti

Prisgaranti

Alltid lägsta pris
14 dagars ångerrätt

14 dagars ångerrätt

Betala när du är nöjd
Kostnadsfritt

Kostnadsfritt

Jämför utan extra kostnad

Konsumentverket: "Jämför elpriser"

När man ska byta elavtal så är det A och O att man jämför elpriser. Att byta elavtal är något många tycker verkar krångligt och skjuter upp. Elavtalsbyte är dock något som folk definitivt borde göra oftare. Konsumentverket gick rentav nyligen ut och uppmanade att privatpersoner jämför elpriser för att hitta bäst avtal. Så, vad borde man tänka på när man jämför elpriser Konsumentverket? 

Undvika jämförelsesidor med dold agenda eller kostnader

Att jämföra elpriser är inte längre så komplicerat som många föreställer sig. Tack vare internet så finns det många jämförelsetjänster som kostnadsfritt låter dig undersöka olika elavtal. Det är dock inte alla dessa jämförelsetjänster som sätter konsumenten i första hand. Istället så är det många företag som hävdar att de sätter kunden i första hand, men i själva verket så presenterar de kunden med de elbolag som betalar jämförelsesajten mest. Detta är inte hur Konsumentverket menar att kunder bör gå tillväga när de jämför elpriser. I en rättvis marknad borde kunder ges så mycket information som möjligt.

Jämför elpriser med en kostnadsfri tjänst såsom TecknaEl 

Det är därför bättre att jämföra elpriser genom en kostnadsfri aktör som sorterar elbolag efter lägst pris, och som dessutom visar upp lokala aktörer överst. På så vis är det lätt för kunder att se vilket alternativ som blir allra billigast, liksom lätt för dem att välja att stödja sitt lokala elbolag. Konsumenter vill i huvudsak göra minst en av tre saker när de väljer elbolag. Först och främst så vill många ha det billigaste elavtalet för just dem. Därefter så vill många även se till att den el de köper är klimatsmart och producerad på ett schysst sätt. Slutligen vill även en del kunder se till att stödja sitt lokala elbolag, istället för att köpa el av en av de stora jättarna. 

Jämför elpriser på inrådan av Konsumentverket

Om man använder sig av TecknaEl när man jämför elpriser kan man välja precis vilka av dessa kriterier man bryr sig om mest - eller rentav alla - och se det elavtal som då passar bäst. Med TecknaEl så behöver du aldrig betala någon avgift eller fylla i något krångligt formulär när du jämför elpriser. Istället så behöver du bara ange vilket postområde du befinner dig i (ditt postnummer) och din uppskattade årsförbrukning i kWh. Inget krångel, inget strul och inga dolda avgifter.

Då Konsumentverket ämnar skydda konsumenter är det första steget till att som konsument göra en bra affär är att ha god kännedom om branschen. Därigenom bör det inte komma som en överraskning att det är företeelsen jämför elpriser Konsumentverket uppmanat konsumenter till att göra. För att garantera att man har ett bra elavtal ska man jämföra elpriser och elavtal innan man byter. På så sätt kan man se till att man gör en god affärj.

Vanliga frågor

Vad gör TecknaEl?

Varför ska man byta elavtal?

Varför ska jag byta elavtal med hjälp av TecknaEl?

Kan man lita på de elpriser TecknaEl presenterar?

Vilka elhandelsbolag finns representerade på TecknaEl?

Finns det några risker med att byta elhandelsavtal?

Mer om hur du kan spara energi

Spara energi i köket - för miljön och plånboken

Visste du att du kan spara energi bara genom att använda ett lock på grytan? Eller genom att värma upp vattnet med en vattenkokare istället för kastrull? Med våra enkla tips blir du energismart i köket! Genom att spara på energin är du snäll mot miljön och pengarna som blir över kan du istället lägga på annat!

Billig el

Att lyckas hitta ett elavtal med riktigt billig el är lättare sagt än gjort. Men om du jämför olika elavtal och känner till alla kostnader blir det lätt som en plätt.

Spara på elen - Få ned kostnaden och tänk miljövänligt

Just nu är det många som jobbar hemifrån, detta resulterar i att hushållens elanvändning ökar. Det är viktigt att tänka på miljön och att inte använda mer el än vi behöver. I den här artikeln tipsar vi om hur du, med små medel, kan hålla nere elanvändningen, vilket är bra för både plånboken och miljön

Vad är kWh (kilowattimme)?

Förvirrad av olika energibegrepp? Lär dig precis vad som menas med kWh (kilowattimme) och hur detta påverkar din energiförbrukning.

Rörligt elpris

Vad är ett rörligt elpris och hur gör man för att teckna rätt elavtal med rörligt elpris? Låt TecknaEl hjälpa dig.

Spara energi i badrummet

Spara pengar och var snäll mot miljön! Vi ger dig tipsen om hur du sparar energi i badrummet.