Prisgaranti

Prisgaranti

Alltid lägsta pris
14 dagars ångerrätt

14 dagars ångerrätt

Betala när du är nöjd
Kostnadsfritt

Kostnadsfritt

Jämför utan extra kostnad

Billig el

Vill du också skaffa ett elavtal med billig el? I så fall bör du läsa vidare till vår guide för hur man sänker sina elkostnader enkelt och smidigt. Se till att ha billig el året om, genom att jämföra dina elpriser med TecknaEl. Spara tusenlappar på din elräkning varje år!

Svårt att hitta billig el?

Elmarknaden kan vara svår att hålla bra koll på. Det finns över hundra olika elbolag i Sverige, där varje elbolag has otaliga elavtal och alla olika elavtal är uppdelade på fyra olika elområden. Det kan därför ibland kännas helt hopplöst att hitta ett elavtal som är både billigt och bra. Som tur är har vi de bästa och senaste tipsen för vad du bör tänka på när du tecknar ett elavtal. Därigenom kan du få riktigt billig el - utan att behöva kompromissa!

Jämför elavtal för billig el

Det första steget gentemot att få ett elavtal med billig el är att jämföra elavtal. Detta kan tyckas låta uttjatat, om du är nöjd med ditt elavtal eller tycker det låter jobbigt att byta. Men sanningen är den att prisjämförelse är A och O när det kommer till att kapa sina kostnader. Det är svårt för dig att hålla koll på vilka elpriser som är billiga och vilka som är dyra om du inte jämför olika. Då prisbilden på elmarknaden kan ändras med kort varsel - och bokstavligt talat skiftar varje dag - så kan du inte förlita dig på gamla uppgifter. Istället så bör du använda dig av en kostnadsfri tjänst för att jämföra elavtal, såsom TecknaEl.

Undvik anvisningspris och sänk din förbrukning

Det finns de som har gjort sin hemläxa och noggrant jämför elavtal, men idag ändå betalar dyra elräkningar. Hur kommer detta sig? Svaret kan vara att du har glömt att förnya ditt elavtal. Även det allra billigaste elavtal kan bli dyrt om det löper ut, och man istället tilldelas ett avtal med anvisningspris. Om du tycker att du betalar för mycket - försäkra dig därför om att ditt avtal fortfarande är aktivt, och att du inte har fått ett dyrt avtal med anvisningspris istället. 

Nästa tips till att få billig el kan verka så enkelt att en del glömmer av det - nämligen att minska din elförbrukning. Oavsett hur billigt ditt elavtal är så är den billigaste elen den du aldrig använder. Varje hem har otaliga onödiga hushållsapparater som står och drar ström i onödan. Vet du hur mycket du betalar varje år för att du glömmer av att släcka den där lampan i köket? Eller hur många kWh per år din TV drar när du glömmer av att stänga av den? Eller rentav vad alla dina olika apparater drar när de står på standby? Ta en titt på vår energisparguide och lär dig fler smarta energispartips!

Vanliga frågor

Vad gör TecknaEl?

Varför ska man byta elavtal?

Varför ska jag byta elavtal med hjälp av TecknaEl?

Kan man lita på de elpriser TecknaEl presenterar?

Vilka elhandelsbolag finns representerade på TecknaEl?

Finns det några risker med att byta elhandelsavtal?

Mer om hur du kan spara energi

Spara energi i badrummet

Spara pengar och var snäll mot miljön! Vi ger dig tipsen om hur du sparar energi i badrummet.

Nätavtal

Vad är egentligen ett nätavtal, och hur påverkar ett nätavtal kostnaden för ditt elavtal? Ta reda på mer om nätavtal här!

Grön el

Grön el är el som är snäll mot miljön. Det finns bland annat solkraft, vindkraft, vattenkraft och många fler - men grön el kan ibland vara något dyrare. Hitta ett elavtal med billig grön el genom TecknaEl.

9/10 svenskar tror de vet vilket elområde de tillhör

Sverige är sedan 2011 indelat i fyra olika elområden. Dessa områden bestämmer vilket elpris du betalar. Men var går gränserna - och i vilket elområde bor du?

Vattenkraft

Sverige är ett av de länder som producerar och använder sig av vattenkraft mest i hela världen, nästan hälften av vår el kommer från vattenkraften. Vattenkraften orsakar nästan inga utsläpp från klimatgaser.

Spotpriser

När man talar om el så kan man ibland höra talas om spotpriser. Vad är egentligen spotpriser och vilken betydelse har dem för dig som konsument?